Son yazılar

Bal kabağı tatlısı tarifi ( tencerede)

Tencerede bal kabağı tatlısı yapılışı Tencerede bal kabağı nasıl yapılır resimli anlatım, bal kabağı yapmanın püf noktaları
Merhaba hanımlar geçen haftalarda verdiğim fırında kabak tatlısı çok beğenildi ve yemeği ile haşlamasının tarifi istendi. Çarşıya çıkıp bal kabağı aradık, ankara' da bu aylarda  kabak bulmak o
kadarda zor değil aslında her yerde kabak satan yerler var, ama çok pahalıya satıyorlar bir dilimi 5-6  tl,  neyse yolda giderken kapısı duvarı olmayan bir yerde aşırı büyüklükte kabak satan bir yer gördük,  eşim fiyatını sormak için gitti ama elinde kocaman bir kabak ile geldi :)).
Bu ne diye sorunca " çok ucuzdu aldım" dedi fiyatını duyunca şok oldum. Geçen haftalarda dilimini 6' tl ye aldığım kabağı, eşim 10' tl ye 18 kiloluk kocaman bir kabak aldı. Hatta eşimin dediğine göre hepsinin fiyatı aynıymış, eşim çok büyük oldukları için en küçüğünü seçmiş güya.
Maşallah allaha binlerce kez hamd olsun bize  ne bereketli topraklar vermiş.    Çok şükür onun sayesinde kabağa doyduk diyebilirim. Hatta dayanamayıp sizlere de göstermek için fotosunu çektim.
Gelelim tatlımıza bal kabağı haşlamasının fırında pişirilen kabaktan farkı hem daha hafif,  hem de daha çabuk pişiyor olmasıdır. lezzet olarak çok az bir fark var.
Ayrıca şeker hastası olanlar bu tatlıyı içine hiç şeker koymadan sadece tarçın ve tahin ile lezzetlendirerek te yapabilirler.

Fırında balkabağı nasıl yapılır videolu anlatım
Youtube kanalımıza abone olmayı unutmayın







dolgulu kek nasıl yapılır tıklayın
muhallebili tel kadayıf tatlısı nasıl yapılır tıklayın
burçak bisküvili pratik mini pasta nasıl yapılır tıklayın
gül tatlısı nasıl yapılır resimli anlatım tıklayın




Tencerede bal kabağı tatlısı yapılışı Tencerede bal kabağı nasıl yapılır resimli anlatım

Tencerede bal kabağı nasıl yapılır resimli anlatım



Tencerede bal kabağı tatlısı için malzemeler
  • 1 kilo bal kabağı
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • Varsa 1 tane tarçın 

  • Süslemek için 
  • Hindistan cevizi yada 
  • Çekilmiş ceviz içi 



Tencerede bal kabağı tatlısı yapılışı 

  • Kabakları soyup çekirdeklerini temizleyin. İstenilen büyüklükte dilimleyip tencereye dizin. Üzerine toz şekeri ve karanfili koyup kısık ateşte suyunu salana kadar pişirin.  Suyunu salınca tarçını da ekleyip yumuşayana kadar pişirin. 
  • Soğuyunca servis tabağına alıp üzerine hindistan cevizi yada iri çekilmiş ceviz içi ile süsleyip istediğiniz şekilde servis yapın. 
  • Afiyet olsun 

Not ; bal kabağının dağılmaması için toz şekeri  üzerine döküp 5-6 saat ağzı kapalı toz şeker eriyene kadar bekletin.

VİDEOLU TARİFLERİMİZ İÇİN KANALIMIZA 
ÜCRETSİZ ABONE OLMAYI UNUTMAYIN LÜTFEN



Paylaş:

**YOUTUBE KANALIMIZA ÜCRETSİZ ABONE OLABİLİRSİNİZ

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Kibarin Mutfagi.