Son yazılar

Fırında bal kabağı tatlısı tarifi fırında bal kabağı nasıl yapılır

Fırında bal kabağı tatlısı tarifi fırında bal kabağı nasıl yapılır pratik tatlı tarifleri kolay tatlı tarifleri cevizli tatlı tarifleri şerbetli tatlı tarifleri farklı tatlı tarifleri pratik yemek tarifleri bu gün ne pişirsem yaş pasta tarifleri

Merhaba hanımlar havalar soğudu kış kendini göstermeye başladı, kışın gelmesi ile pazardaki meyveler de değişti.
Benim çocukluktan beri en çok sevdiğim bal kabağı da pazardaki yerini aldı.  Her ne kadar pahalı olsa da almadan edemedim. Öncesinde annem gibi haşlamayı düşündüm ama evdekiler fırında isteyince, yılın ilk kabağını fırında denedik. Allah olmayan herkese versin. gerçekten güzel bir lezzet, üstelikte çokta hafif bir tatlı.

Söylemeden edemeyeceğim,  her kabağın tadı aynı değildir hanımlar lütfen buna dikkat edin.  Benim annem köyden kabak getirdiğinde bazılarını yemeklik olarak ayırırdı çünkü " onların tatlısı olsa da tadı olmaz derdi".  Şekli armuda benzeyen kabaklar genelde yemek yapmak amaçlı kullanılır bizde hatta yöresel kabak ile  yapılan bir yemek vardır.   Yuvarlak tam turuncu kabaklar ise tatlı için ayrılırdı.
Geçen pazarda gördüm bazı pazarcılar uzun armuda benzeyen kabakları tatlı diye satıyor dikkat edin lütfen, hatta kokularından bile anlaşılıyor. Yemeklik kabağın kokusu fazla yoktur ama tatlı için olan kabağın kokusu kavun gibi çok güzel bir kokusu vardır aklınızda bulunsun.






Fırında balkabağı nasıl yapılır videolu anlatım
Youtube kanalımıza abone olmayı unutmayın



Fırında bal kabağı tatlısı tarifi fırında bal kabağı nasıl yapılır pratik tatlı tarifleri kolay tatlı tarifleri cevizli tatlı tarifleri şerbetli tatlı tarifleri farklı tatlı tarifleri pratik yemek tarifleri bu gün ne pişirsem yaş pasta tarifleri

pratik ve kolay fırında bal kabağı tatlısı tarifi




Fırında bal kabağı için malzemeler 

  • 1 kilo bal kabağı 
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2-3 adet karanfil

Süslemek için
  • Hindistan cevizi yada
  • Çekilmiş ceviz içi



Fırında bal kabağı tatlısı yapılışı

  • Bal kabaklarının kabuğunu soyup içindeki çekirdekleri temizleyin. Küçük dilimlere ayırın. Fırın tepsisine yerleştirin.
  • Bal kabaklarının üzerine toz şeker ve karanfili dökün.180 dereceli fırında kabaklar yaklaşık 30-40 dakika yumuşayana kadar pişirin.
  • ( piştiğini anlamak için çatal batırarak kontrol edin )
  • Pişen bal kabaklarını soğuyunca servis tabağına alıp üzerine hindistan cevizi yada iri çekilmiş ceviz içi ile süsleyip istediğiniz şekilde servis yapın. 
Afiyet olsun



Not ; bal kabaklarının dağılmaması için,  üzerine toz şekeri döktükten sonra fırını açmadan yaklaşık 5-6 saat toz şekerinin biraz erimesi için bekletin.  Yada geceden toz şekerini döküp sabah fırına verin.  Hem dağılmıyor hemde daha lezzetli oluyor.
Ayrıca toz şeker yerine pekmezde kullanabilirsiniz biraz fazla tatlı oluyor ama daha sağlıklı.

VİDEOLU TARİFLERİMİZ İÇİN KANALIMIZA 
ÜCRETSİZ ABONE OLMAYI UNUTMAYIN LÜTFEN


Paylaş:

**YOUTUBE KANALIMIZA ÜCRETSİZ ABONE OLABİLİRSİNİZ

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Kibarin Mutfagi.